Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.3. Smrkov - karetní turnaj v křížové sedmě

13. 3. 2012

        V sobotu 10.3. se k nám do Smrkova na starobylou Kovárnu opět sjely soutěžní páry ze širokého okolí, aby zkusily své štěstí ve třetím ročníku karetního turnaje v křížové sedmě. Do turnaje se zapojili nejen hráči z okolních vesnic, ale i vzdálenějších obcí jako jsou například Chyšky, Percul, Dobrošovice, Jesenice nebo Votice.

       Největším oříškem pro nás-pořadatele byl odhad počtu soutěžních dvojic. Během týdne před turnajem se nejdříve soutěžící přihlašovali a potvrzovali svoji účast, až jsme začali řešit problém, jestli se vůbec vejdou do Kovárny. Posléze se zase odhlašovali a z různých důvodů rušili svoji účast, takže to vypadalo, že bude soutěžících méně než v předešlých ročnících. Nakonec se do turnaje zapojilo stejně jako v minulém ročníku 18 párů, což je z hlediska organizace ideální počet. Soutěžní dvojice se rozlosovaly do třech skupin, ve kterých odehrály pět utkání systémem každý s každým. Z každé skupiny postupovaly první dva páry do finálové skupiny, kde se střetly opět systémem každý s každým. O celkové vítězství se tak utkalo šest párů. Ostatní páry hrály o umístění. Letos jsme měli pro soutěžící připravené opravdu pěkné ceny, takže bylo o co hrát. Kromě poháru pro vítěze a medailí pro první tři páry, se bojovalo o vynikající bábovky, pivní sety Regent a několik lahví alkoholu. Žádný pár neodjížděl s prázdnou. Každý dostal balíček karet pro tvrdý trénink na příští turnaj, diplom a něco dobrého na zub. I ve skupině o poslední příčku proběhly urputné boje. Cenou útěchy za poslední místo byla tradičně šiška salámu a tak někteří hráči zvolili v této skupině opačnou taktiku a snažili se prohrát. Jak se ale ukázalo, když má někdo smůlu, tak ani prohrát není jednoduché.

        Soutěžící opět bojovali o každý získaný štych i desítku, protože o postupujícím ze skupiny, nebo o celkovém umístění často nerozhoduje jenom počet vyhraných utkání, ale i skóre, nebo vzájemné zápasy, čímž je celý turnaj atraktivnější. Právě vzájemné utkání rozhodlo o letošním vítězi. Tím se stal pár Jardova Šavle z Percule ( Nová Ves u Chyšek ), který si na své konto připsal 7 vítězství, stejně jako pár na druhé příčce Vašek a Pavel z Dobrošovic. Sedm výher v celém turnaji měl i pár na třetí příčce Konik a Tomáš ( Jistebnice, K. Lhota ), ti si ale štěstí vybrali už ve skupině, ze které s pěti výhrami suverénně postoupili, ale ve finálové skupině dokázali zvítězit už jen dvakrát.

        Máme velkou radost z toho, že se turnaj vydařil. Po organizační stránce nedošlo k žádným pochybením a soutěžící přispěli k hladkému průběhu svoji ukázněností, slušností a férovou hrou, za což jim moc děkujeme a těšíme se, že příští rok se ve Smrkově zase všichni sejdeme na čtvrtém ročníku.

Konečné pořadí:

    umístění a název
                  jména                        stáj
   1. Jardova Šavle   J. Sirotek - P. Smrt     Percul ( Nová Ves)
   2. Vašek a Pavel    V. Heráň - P. Bečvář     Dobrošovice
   3. Konik a Tomáš    J. Dolejš - T. Janoušek     Jistebnice, K. Lhota
   4. David a Jára    D. Kloud - J. Slovák     Vrchotice, Libenice
   5. Mates a Jiříček    M. Šemro - J. Novák     Jistebnice, Orlov
   6. Milhaus a Kuba    M. Brabec - J. Tomeček     Votice, Smrkov
   7. Jája a Pája    J. Novák - P. Kačírek     Řevnov, N. Kostelec
   8. Šejna a Hanina    L. Tejnor - H. Kačírková     Pikov, N. Kostelec
   9. Kat a Rádce
   M. Svatoš - P. Vostřák     Smrkovské království
  10. Petr a Mára    P. Kalanos - M. Tórkel     Libenice
  11. Voči    J. Miňha - V. Miňha     Chyšky
  12. Honza a Michal    J. Vavřík - M. Vomlela     Pikov
  13. Jožin a Bobina    J. Ďikan - B. Ďikanová     Jistebnice
  14. Ďuriš a syn    M. Ďuriš - J. Ďuriš     Smrkov
  15. Martin a Láďa    M. Šerák - L. Bursík     Dobrošovice
  16. Tonda a Pavel    A. Soldát - P. Kříž
    Křivošín, Vrchotice
  17. S + S    J. Svatoš - V. Soukup     Křivošín
  18. Jirka a Tomáš    J. Kožmín - Šrajer     Jesenice

 

 

Náhledy fotografií ze složky 10.3. Smrkov - katretní turnaj v křížové sedmě