Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.6.2011 Veselí nad Lužnicí - okresní kolo PS

12. 6. 2011

     Již po třetí v řadě měly naše holky možnost bojovat ve druhém kole požárního sportu o nejlepší ženské družstvo okresu Tábor. Okresní soutěž se konala na atletickém stadionu ve Veselí nad Lužnicí a ze Smrkova se do ní ještě aktivně zapojil Míla Svatoš, který byl pozván jako rozhodčí a Kuba Tomeček, který posílil družstvo SDH Pikov ve stovkách a štafetě 4x100m.

      O postupu jsme se dozvěděli opět až v pondělí a jako vždy jsme dostali patnáct minut na rozmyšlenou o potvrzení účasti. Po několika telefonátech bylo rozhodnuto, že na okres jedeme. Zbývalo se posílit a doplnit družstvo závodnicemi do štafet. Oslovili jsme holky z Makova, které už s námi jezdí pravidelně, protože jejich přístup, nasazení a obětování je vyjímečné. Ještě ve čtvrtek s námi v Borotíně na hřišti trénovala štafety Míša Lacinová, která zřejmě nebyla spokojena sama se sebou a tak si ve snaze odlehčit svému tělu a být ještě o něco rychlejší nechala v pátek odoperovat slepák. Bohužel doktoři ji nepovolili start v sobotním závodě a nechali si ji v nemocnici. Naštěstí ji narychlo nahradila její sestra Markéta. Náhrada to byla plnohodnotná a některé naše holky si  toho, že s námi nesoutěžila Míša, ale Markéta,  všimly až po skončení soutěže. Další závodnicí z Makova byla Vendulka Švecová a do deseti nás ještě doplnila Veronika Štěpánková z Radimovic.

    První disciplínou byl přebor jednotlivců v běhu na sto metrů překážek, který se holkám moc nepovedl a obsadily čtvrté místo. Je velice těžké rozhodnout, kterých šest závodnic stovku poběží. Což potvrdila Barunka, která zaběhla nejrychlejší stovku z našeho družstva. Přitom původně v této disciplíně nastoupit neměla.

     Ve štafetách 4x100 m překážek si holky ve složení Klárka( okno), Hanina (překážka), Jarka (lávka a rozdělovač) a Peťa (hasičák) vyběhly třetí místo. Druhá štafeta byla diskvalifikována za špatnou předávku, jinak by její čas byl jen o něco málo pomalejší.

     V poslední královské disciplíně holky konečně prolomily smůlu z předešlých let a předvedly nejrychlejší požární útok okresu Tábor na nástřikové terče v roce 2011. Hned po dokončení  útoku se holky radovaly aniž by věděly jak to všechno dopadne. V ten okamžik pro ně nebylo důležité konečné umístění, ale to, že tímto útokem dokázaly nejen sami sobě, že na okrese nejsou náhodou. Zbylé dva týmy už je nedokázaly porazit a tak jsme mohli slavit první místo v požárním útoku. Další důvod k radosti přišel v zápětí, kdy jsme se dozvěděli, že jsme obsadili konečné druhé místo. Následovalo vyhlášení výsledků, při kterém si holky došly převzít ceny a krásný pohár.

      Vítězem v ženské kategorii a postupujícím do krajského kola se staly stejně jako loni devčata z Moravče u Mladé Vožice. V mužské kategorii zvítězili suveréním způsobem kluci z Pikova. Jakub si v pikovském dresu nevedl špatně a jeho čas dosažený v běhu na sto metrů překážek se do konečného hodnocení počítal. Po skončení soutěže jsme jeli do Borotína ke Špácovi. Popíjeli jsme a slavili s pikovským družstvem stejně jako každý rok a přesto to bylo tentokrát jiné. Letos jsme si mohli konečně připít vlastním šampaňským z vlastního poháru.

Sestava: Hanča Vostřáková, Lenka Malá, Hanina Kačírková, Peťa Nováková, Jarka Svatošová, Klárka Malenická, Barča Malenická, Verča Štěpánková (SDH Radimovice), Markéta Lacinová a Vendulka Švecová (obě SDH Makov)

Vedoucí družstva: Milan Vostřák

Za SDH Pikov: Jakub Tomeček

Rozhodčí: Miloslav Svatoš

Výsledky:

                           ženy    body
 1. Moraveč u Mladé Vožice        6
 2. Smrkov        8
 3. Zhoř u Tábora        8
 4. Mutice       11
 5. Bechyně       12

                                                                                                                    Nemlich

 

Náhledy fotografií ze složky 4.6.2011 Veselí nad Lužnicí - okresní kolo PS