Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.8.2011 Hodonice - Memoriál Václava Drdy

29. 8. 2011

          V sobotu 28.8. se konal v Hodonicích memoriál Václava Drdy. Tato soutěž byla také zařazena do PP OSH Tábor. Kromě holek se dalo dohromady i družstvo chlapů, takže jsme obsadili obě kategorie. Holkám opět pomohala Verča z Radimovic a mužské družstvo doplnil Tomáš z Lomu, se kterým jsme se domluvili už v Ostravě. Obě kategorie běžely pouze na dvě béčka a družstva se rozlosovala dohromady.

         Prvním smrkovským družstvem na startu byly ženy.  Holkám se pokus nevydařil díky několika chybám, které vytvořily. Je to škoda, protože ostatní družstva také nepředvedla žádný oslnivý výkon a určitě byla k poražení. Počty jsou jednoduché, každá chyba nás stála jednu příčku v celkovém pořadí. Se třemi chybami holky skončily na čtvrtém místě.

        Kromě toho, že bylo celý den chladno, začalo v průběhu soutěže ještě pršet. Za mírného deště přišla řada na naše mužské družstvo. Před samotným pokusem samozřejmě proběhlo seznámení Tomáše s ostatními členy družstva a porada na téma, jak bude náš útok proveden. Z jeho nechápavého výrazu se dalo vyčíst, že se s něčím podobným zřejmě ještě nesetkal. Vzhledem k tomu, že jsme opět poskládali ze dvou družstev jedno, dělal každý člen něco jiného než obvykle. Kubovu prosbu o postavení céček na základně s tím, že to nikdy nedělal, Tomáš ještě rozdejchal. Ale po následné debatě, jejímž  závěrem bylo, že každý někomu něco poskládá na základně a v některých případech s poskládáním hadic pomohou holky, už šel Tomáš do kolen. Jak později sám přiznal i při nástupu na sart měl divný pocit, jako by mezi nás nepatřil a připadal si blbě. Je pravda, že při pohledu na  Tomáše v elastickém obleku  a na naše postavy, z nichž se ve čtyřech případech jednalo o stodvacetikilová monstra oblečené do obyčejných montérek, to opravdu vypadalo jako když s námi běží mimozemšťan.

         Samotný útok dopadl špatně. Tomáš zapoměl, že neběží za Slapy a  nevyslyšel naše prosby a upozornění, aby běžel jen na půl plynu. Kuba se nechtěl nechat zahanbit a tak společně zdrhli ze základny i s rozdělovačem, na kterém chybělo připojené béčko. Vše jsme pochytali a spojili, ale větší problém nastal u mašiny. I když jsem dal plný plyn, voda se dopředu jen plazila. Vůbec jsme nechápali, co se děje, spoje byly v pořádku a nikde jsme nepřisávali a tak jsme bezmocně stáli a čekali, až se voda došourá  dopředu, aby v šíleném čase srazila terče. Vše jsme naložili do auta a smíření s tím, že se něco stalo se stříkačkou jsme se dohadovali, kam ji odvezeme a kdo ji spraví. V tom přišli pořadatelé, jestli nám nechybí zpětná klapka, která se sekla v přetlakáči a přicpala ho. Nakonec se zjistilo, že klapka vyletěla domácímu družstvu a poškozené bylo jedno družstvo před námi a jedno po nás. Dostali jsme možnost opakování pokusu, kterého jsme využili, stejně jako všechna ostatní poškozená družstva.

         Když jsme nastupovali k druhému pokusu lilo jako z konve a trať se proměnila v rybník. Opět jsme měli drobné problémy, ale konečný čas byl daleko lepší než v prvním pokusu a obsadili jsme shodně jako naše ženy čtvrté místo. Za hustého deště proběhlo vyhlášení a my jsme opustili louku v Hodonicích. Tentokrát jsme se ale nevydali k domovu, ale do Pikova, kde se konalo slavnostní otevření zrekonstruované Pastoušky a kam jsme byli pozvaní. Do Pikova měl namířeno i Tomáš a tak jsme ho vzali s sebou. Po cestě nám zdělil, že v případě potřeby za nás klidně půjde zase soutěžit, akorát si prý vezme montérky, aby nevypadal blbě a knížku, aby si vepředu zkrátil čekání na vodu.

         Bohužel jsme díky silnému dešti zapomněli vyfotit výsledky a tak máme k dispozici jenom umístění bez dosaženého času.

       

Sestavy:

Ženy: Věrka Ďurišová, Verča Štěpánková (SDH Radimovice), Hanina Kačírková, Verča Vostřáková, Jarka Svatošová, Klárka Malenická a Barča Malenická

Muži: Michal Ďuriš, Milan Vostřák, Pavel Svatoš, Miloslav Svatoš, Petr Vostřák, Jakub Tomeček, Tomáš Novák (SDH Lom)

Výsledky:

                          ženy                        muži
  1. Želeč   1. Slapy
  2. Bechyně   2. Řepeč
  3. Řepeč   3. Zárybničná Lhota
  4. Smrkov   4. Smrkov
  5. Březnice   5. Bechyně
  6. Zárybničná Lhota   6. Vesce
    7. Březnice
    8. Želeč
    9. Hodonice

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 27.8.2011 Hodonice - Memoriál Václava Drdy