Jdi na obsah Jdi na menu
 


23.7.2011 Jankov - BHL - O pohár starosty obce

25. 7. 2011

          I letos jsme si chtěli vyzkoušet požární útok v noci. Proto jsme se vypravili na hasičskou soutěž v požarním útoku, kterou pořádali na novém hasičském hřišti přátelé z Jankova. Na premiérovou soutěž konanou v Jankově se sjelo 20 ženských a 35 mužských družstev. Tato soutěž byla zařazena do Benešovské ligy a předcházela ji velká mediální kampaň. Do soutěže se zapojily nejlepší týmy z táborského, benešovského a pelhřimovského okresu. Celou soutěž natáčela i Česká televize, která bude vysílat sestřih na svých programech.

        Soutěž byla velice dobře připravena. Kluci si se vším vyhráli a nechali si záležet i na nejmenších detailech. Byla připravena plošina pro kameramana, krásně osvětlená startovní čára a i základna byla ozdobena světelným řetězem. Jako první proběhly  útoky ženských družstev. K vidění byly pěkné výkony i několik pokažených pokusů favoritů soutěže. Pokus našich holek byl posledním v této kategorii a dosažené časy ostatních družstev jim dávaly určitou naději, že pokud by zopakovaly výkon ze Stádlce, nebo Řevnova mohly pomýšlet na umístění do desátého místa, což by bylo pěkné umístění.

         V ligových soutěžích nás provází smůla a ani tentokrát nám nebylo přáno. S úzkými hadicemi jsme ještě nic nedokázali i když víme, že bychom měli zaběhnout rychlejší čas než je 25 vteřin. Holky působily vyrovnaně a odhodlaně. Oproti jiným soutěžím se u nich neprojevovala nervozita a na základně měly poskládané hadice v rekordním čase. Nakoply mašinu a šly na start. Pak ovšem udělaly chybu, za kterou zaplatily krutou daň. Jedna z holek ulila start, což není nic neobvyklého a za normálních okolností by se celé družstvo vrátilo a startovalo znovu. Jenže tentokrát si holky vybraly pořádný kopec smůly. Startérovi zrovna došly kapsle v pistoli a nemohl družstvo zastavit druhým výstřelem.  Holky se pochopitelně soustředily pouze na základnu a spoje s hadicemi. Nepostřehly snahu startéra jejich pokus zastavit a roztáhly všechny hadice. Perfektně rozběhnutý útok zastavil druhý rozhodčí u základny, který znemožnil provést spoj savic a poslat dopředu vodu. Holky už byly na svých místech a nechápavě se ohlížely, co se vzadu děje. Rozhodčí se omlouvali a umožnili nám jít na start ještě jednou. Protože jsme byli posledním ženským družstvem, museli jsme narychlo smotat hadice a hned jít na druhý pokus. Čekalo se jen na nás, aby mohli pořadatelé posunout terče pro mužské týmy. Holky byly pod tlakem a druhý pokus nezvládly. Po chybě na rozdělovači, který zaspal na základně, nestačily proudařky doběhnout k terčům. Oba terče srazily, až když vysály káď  s vodou do poslední kapky a zkropily všechny, kdo stál v okolí terčů, včetně paní rozhodčí s vysílačkou. Výsledný čas se stejně nepočítal, neboť Jarka neudržela nervy na uzdě a zahodila vzteky helmu. Její vysvětlování, že si jenom prudčeji sundala helmu z hlavy a důraznějším způsobem ji odložila na trávník a že ji takhle vlastně sundavá normálně rozhodčí nezajímalo a tak byly holky diskvalifikovány za nesportovní chování.

         Naložili jsme stříkačku a hadice, podívali jsme se na několik mužských útoků, omluvili se přadatelům za předčasný odjezd, protože druhý den byla u nás jistebnická pouť a mazali jsme domů. Diplom nám vyzvedli a přivezli kluci z Pikova, kteří měli jít na útok až někdy ve dvě v noci.

 

Sestava: Hanka Vostřáková, Lenka Malá, Hanina Kačírková, Verča Vostřáková, Jarka Svatošová, Barča Malenická a Klárka Malenická

Výsledky:

                           ženy        čas
 1. Kamenice nad Lipou     20,05s
 2. Načeradec     20,44s
 3. Radetice     20,78s
 4. Daměnice     21,04s
 5. Bystřice     21,32s
 6. Tomice A     22,56s
 7. Louňovice pod Blaníkem     23,56s
 8. Dvorce     25,31s
 9. Lešany     25,39s
10. Jiřetice     25,41s
11. Tomice B     25,78s
12. Sedlec     27,11s
13. Čechtice     28,56s
14. Malovice     33,90s
15. Všechlapy     35,58s
16. Jankov     36,17s
17. Dalovy     56,16s
18. Třemošnice     59,19s
19. Jemniště          D
       Smrkov          D