Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.8.2010 Nemyšl - PP - oslavy výročí 115 let

29. 1. 2011

          Jet soutěžit do Nemyšle jsme původně neměli v plánu, ale po nepovedené soutěži v Želči se holky shodly, že toto je jejich poslední možnost předvést dobrý požární útok. A tak jsem s holkama v sobotu naložil hadice, stříkačku, vše potřebné k provedení útoku a vyrazil na soutěž. Jediný zádrhel byl v tom, že se soutěž nekonala přímo v Nemyšli, ale na hřišti v Prudicích. Já samozřejmě ignoroval cedule navádějící na místo konání soutěže s konstatováním, že přece vím, kde je Nemyšl. Můj klid a jistotu narušilo hasičské auto se stříkačkou, které jelo přesně opačným směrem než my.  Když holky ukázaly na shluk pohybujících se lidí v dálce, bylo jasné, že jedeme špatně. Vracet se zpět by bylo ponižující a tak přišla na řadu zkratka přes louku.  Následovalo přebrodění čerstvě vyvezeného hnojníku, přehopsání kousku oraniště a nakonec polní cesta, kterou jsme se dokodrcali na hřiště. Možná jsme překvapili pořadatele i ostatní týmy, ale nebylo nám to nic platné, protože jsme stejně museli do vsi vyplnit přihlášku a zaplatit startovné.

          Již tradičně s námi dělala savice Pája z Borotína. My jsme na oplátku půjčili borotínskému družstvu Věrku. Na pravém proudu zaskočila Zuzka Bojková z Jistebnice místo Barunky. Zvláštní kapitolou je Jarka. Zatímco na jaře běhala v okrskových kolech proud, na okrese už musela k rozdělovači. Poté si v Želči zkusila mašinu, v Řepči na ni zbyly savice na další soutěži v Želči se postavila opět k mašině a tentokrát se vrátila k rozdělovači. Určitě jí mrzí, že si letos nevyzkoušela koš - snad to vyjde příští rok.

           Muži i ženy běželi na dvě béčka a startovní čísla měli podle příjezdu. Holkám se útok celkem vydařil, ale čas 28,12s byl poznamenán dvěmi hrubkami, kterými se připravily o daleko lepší výsledek a darovaly tak vítězství družstvu z Bechyně. V mužské kategorii zvítězili domácí borci. Pikováci přijeli se starou osmičkou a i s ní by určitě dosáhli na dobré umístění. Jenže mašina si to v půlce rozběhnutého útoku rozmyslela, chcípla a už nechytla.

           Hned po vyhlášení výsledků následoval rychlý přesun zpátky do Smrkova, kde se ten den konal turnaj ve florbalu.

Ženy: Věrka Ďurišová, Pája Cmuntová (SDH Borotín), Lenka Müllerová, Verča Vostřáková, Jarka Svatošová,Zuzka Bojková (SDH Jistebnice) a Klárka Malenická.

Výsledky soutěže:

 

                    ženy      čas                      muži      čas 
 1. Bechyně        ?  1. Nemyšl        ?
 2. Smrkov  28,12s
 2. Mutice        ?
 3. Zhoř u Ml. Vožice         ?  3. Červené Záhoří        ?
 4. Borotín         ?  4. Zárybničná Lhota        ?
 5. Sudoměřice u Tábora         ?  5. Hoštice        ?
     6. Sudoměřice u Tábora        ?
     7. Borotín        ?
     8. Chotoviny        ?
     9.Pikov        N
       

                                                                                                         Nemlich