Jdi na obsah Jdi na menu
 


25.6.2011 Stádlec - O pohár starosty městyse

2. 7. 2011

           Po úspěchu v okresním kole se holky dohodly, že se zapojí do poháru starosty OSH Tábor. Původně byly dohodnuté už na jaře před zahájením soutěžní sezóny, jenže pořadatelé první soutěžě započítávané do tohoto poháru  posunuli letos termín konání do května, kdy  každoročně probíhají  okrskové soutěže v požárním sportu. A tak došlo k tomu, že se pohárová soutěž v Bechyni ( Sv. Florián ) kryla s několika okrskovými soutěžemi, včetně té naší. Tím jsme přišli o možnost zúčastnit se této soutěže a získat body do celkového hodnocení, i o chuť bojovat o putovní pohár. Avšak po postupu do okresního kola v požárním sportu a umístnění v této soutěži se pohled na věc opět změnil. Holky zjistily, že bodová ztráta na ostatní družstva není tak velká a rozhodly se, že i když nebudou mít zřejmě šanci na dobré umístění, pokusí se ostatní tými alespoň potrápit. Proto jsme se v sobotu vypravili na hasičskou soutěž do Stádlce.

          Do Stádlce se sjelo 24 družstev. Deset mužských, osm ženských, čtyři dětská a dvě družstva veteránů. Soutěž se konala na návsi na asfaltovém povrchu. Obě kategorie běžely pouze na dvě béčka. Překvapil nás nejen vysoký počet ženských družstev, ale i jejich kvalita. Většinou se jednalo o družstva, která se ať už v současné době, nebo v minulích letech zúčastňovala okresního kola požárního sportu.

          U mašiny nahradila nemocnou Haninu Verča z Radimovic, která dělala strojnici poprvé a ani to nikdy nezkoušela. Nechala si vše vysvětlit, ukázat a začala zkoušet: béčka - savici - páka  - plyn. Celé si to vyzkoušela asi třicetkrát za sebou a pak každých pět minut úkon zopakovala. Soutěžící z ostatních družstev si klepali na čelo a myslím si, že je tím docela deptala. Holky byly trochu nervozní. Jejich nervozita stoupla poté, co se objevila početná skupinka fanoušků z Pikova v čele s Lukášem. Ten holky jako vždy povzbudil několika rýpanci. Zvláště popíchl Věrku, kterou nazval starou zkušeností.

           Zřejmě to pomohlo. Holky šly na start jako třinácté a předvedly parádní útok. Dosaženým časem se zařadily na první místo nejen v ženské, ale i mužské kategorii. Vždyť 24,84 s je jejich nejlepší dosažený čas v požárním útoku. Hned v dalším útoku dali lepší čas muži ze Srlína a poté kluci ze Slap, kteří s časem 19,28 s zvítězili v mužské kategorii. V ženské kategorii už nás mohly ohrozit pouze domácí závodnice. Jejich útok byl velmi vydařený a s napětím jsme čekali až moderátor oznámí dosažený čas. Nakonec za námi zaostaly o pouhé čtyři desetiny sekundy a naše děvčata se  mohla radovat z dalšího úspěchu.  Tohoto vítězství si nesmírně vážíme, zvláště když se nám podařilo uspět mezi tak kvalitními družstvy. Jako poslední předvedla útoky družstva s historickými stroji.

        Před vyhlášením výsledků ještě proběhla ukázka cvičených pejsků. Celkem bylo na soutěži osm psů cvičených a jeden necvičený viz fotogalerie. Při vyhlášení holky převzaly krásný pohár. Následoval pokus všech družstev o pochodování přes náměstí, což se jaksi zvrtlo a tak byl předčasně velen rozchod. My jsme naložili stříkačku, zapojili ji za auto, pochytali a naložili děti a vydali se k domovu.

sestava: Věrka Ďurišová, Lenka Malá, Verča Štěpánková (SDH Radimovice), Verča Vostřáková, Jarka Svatošová, Barča Malenická a Klárka Malenická

Výsledky

                  ženy         čas               muži             čas
 1. Smrkov  24,84s  1. Slapy  19,28s
 2. Stádlec  25,25s  2. Srlín  22,91s
 3. Bechyně  26,22s  3. Oltyně  26,66s
 4. Oltyně  30,22s  4. Rodná  27,00s
 5. Křída  33,41s  5. Rataje  27,22s
 6. Nové Dvory  39,41s  6. Dobronice  28,00s
 7. Zárybničná Lhota  44,44s  7. Slavňovice  35,34s
 8. Rataje  65,24s        8. Křída  42,03s
     9. Zárybničná Lhota  47,40s
    10. Stádlec         D
       

                                                                                                                       Nemlich

 

Náhledy fotografií ze složky 25.6.2011 Stádlec - O pohár starosty městyse